Lägerskola i skärgården

Kom ut till skärgården och upplev ett verkligt skärgårdsliv. Skärgårdsskolan, även känd som Houtskärs Kyrkliga Folkhögskola, ordnar lägerskolor, tre till fem dygn, främst för grundskolor som uppskattar lugn och ro i vacker skärgårdsnatur. Lägerskolorna anordnas främst under våren och hösten, men även andra tider är möjliga. Vi är belägna i Näsby, kyrkbyn i Houtskär på ett naturskönt område helt vid havet, men ändå nära livet och rörelsen i byn med alla möjligheter som där finns för ett omväxlande och intressant program.

Vårt tema är natur och miljö, att vara barn i skärgården samt idrott.

Vi skärddarsyr lägerskolor tillsammans med er. Inkvartetingen sker i internat och måltiderna äts i första hand i matsalen men även annan bespisning ordnas.

Programalternativen är många bla. naturstig, kulturstig, allmogesgling, lekfullt lärande, fiske, ekologi, miljöskydd och -vård, samt bastubad, plättstekning och korvgrillning vid den stämningsfulla lägerelden. Vi har mångsidiga utrymmen med bl.a. egen inomhusidrottshall och flertalet hobbyutrymmen, som gör att grupper kan flexibelt ha mångsidiga program även om vädret inte skulle vara det bästa (vilket är ovanligt i Houtskär!).

Priser: från ca 65-70€/person/dygn (+ moms)
Obs! Tidpunkt, typ av inkvartering och måltider, antalet dagar och gruppstorleken inverkar på priset.

Ta gärna kontakt och begär om programförslag och offert.

VI SES I SKÄRGÅRDEN!