Sekatekniikkamaalauksen pääsiäiskurssi saaristossa 10.-13.4.2020

Kartta latautuu...

Pvm. / Aika
10.04.2020 - 13.04.2020
00:00 - 23:59

Paikka
Skärgårdsskolan

Kategoria(t)


Pidennetty viikonloppu, maalauskurssi, keväinen ulkosaaristo ja hyvä ruoka.

Onko keltainen lämmintä, viileää vai kenties jo vihertävää? Teemme maalauksellisen värimatkan, jonka aikana keskitytään kunkin omiin pyrkimyksiin, tapaan maalata ja taitojen painotuksiin.

Tutkimme erilaisia värejä ja materiaaleja, joista tutkimusmatkamme ohessa syntyy omia jälkiä paperille. Valitse perinteiset vesiliukoiset tekniikat tai rohkaistu maalaamaan sekatekniikoilla vesiliukoisin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna.

Rennoksi suunniteltu ohjelma antaa vapauden toteuttaa sitä tai työskennellä omavalintaisesti vapaana siitä. Saat ohjausta yksilölliseen, itsenäiseen työskentelyyn omien mieltymystesi mukaisesti aamusta päivälliseen saakka (sisältäen lounas- ja kahvitauot). Maalaamme pääasiassa sisällä, mutta haemme vaikutteita myös ympäröivästä miljööstä ja luonnosta. Halutessaan voi ulkonakin työskennellä. Luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Kurssilla kerrataan tarvittaessa perusasiat niiden luonteen ymmärtämiseksi. Sovelletaan esimerkiksi gesson ja akryylimediumien käyttömahdollisuuksia erilaisten kokeilujen ja kurssiteeman mukaisesti jälkien tuottamisesta kerrosmaalaukseen eri materiaaleja, tekotapoja, näkökulmia ja ideoita käyttäen.

Osana kurssin antia ovat myös yhteiset palaute- ja keskusteluhetket, sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin, kuten kyniin ja liituihin, sekä mediumien, binderin ja akryylimusteen käytöstä kokeellisiin monotypiamenetelmiin.

KÄYTETTÄVÄT MATERIAALIT:
Sekatekniikkakurssilla ovat käytössä mm. akryyli, akvarelli, gesso, tussi, erilaiset kynät, liidut ja hiili. Tarkemmat ohjeet materiaaleista ja ajankohtaisesta teemasta saat ennen kurssia toimitettavassa kurssikirjeessä. Kurssiaikana on myös mahdollisuus ostaa joitakin perustarvikkeita.

KURSSIHINTA: 275 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö.
Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

LISÄTIEDOT:

Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET:

sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä.

PAIKKA:

Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.