Sekatekniikkamaalauksen syyskurssi Houtskarissa 15.-18.10.2020

Kartta latautuu...

Pvm. / Aika
15.10.2020 - 18.10.2020
00:00 - 23:59

Paikka
Skärgårdsskolan

Kategoria(t)


Pitkä viikonloppu, maalauskurssi, syysloma, hämäryys, ulkosaaristo ja hyvä ruoka.

Sattuma on sekatekniikkamaalarin hyvä ystävä! Kurssilla perehdytään monipuolisiin ilmaisumahdollisuuksiin sekä kuiville että kosteille pohjille. Maalataan ja piirretään raskaasti,
läpikuultavasti, heleästi, keveästi. Sitten katsotaan mitä tapahtuu, kun päästämme tummat ja intensiiviset värit mukaan juoruamaan. Työskentely perustuu yhteiseen teemaan hetkellisen kauneuden kuvaamisesta ja vuodenaikojen vaihtelun seuraamisesta. Ohjelma on suunniteltu kevyesti, jolloin sitä voi joko toteuttaa tai työskennellä omavalintaisesti vapaana siitä. Luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

Kurssi sisältää ohjausta yksilölliseen, itsenäiseen työskentelyyn oman mieltymyksen mukaisesti. Rohkaistu maalaamaan sekatekniikoilla vesiliukoisin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Kurssilla kerrataan tarvittaessa perusasiat niiden luonteen ymmärtämiseksi. Sovelletaan esimerkiksi gesson ja akryylimediumien käyttömahdollisuuksia erilaisten kokeilujen ja kurssiteeman mukaisesti erilaisten jälkien tuottamisesta kerrosmaalaukseen eri materiaaleja, tekotapoja, näkökulmia ja ideoita käyttäen. Osana kurssin antia ovat myös yhteiset palaute- ja keskusteluhetket, sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirrosta, monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin, kuten kyniin ja liituihin, sekä mediumien, binderin ja akryylimusteen käytöstä kokeellisiin monotypiakokeiluihin.

KURSSIHINTA
220 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

LISÄTIEDOT
Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET
sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä. Mainitse myös ilmoittautuessasi saako sähköpostiosoitteesi laittaa näkymään kaikille osallistujille, mikäli tarvitset tai haluat tarjota kyytiä paikalle saapumiseksi.

PAIKKA
Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.