Kokeileva sekatekniikkamaalaus 18.-24.5.2020

18.05.2020 - 24.05.2020

Viikko maalauskurssilla, alkava kesä, ulkosaaristo, retket ja hyvä ruoka

Vihreä, vihreämpi, vihrein -maisemamaalausta sekatekniikoin. Mikä olisikaan innostavampi ympäristö maalata kuin loppukevät ja kesään heräävän suomalaisen ulkosaariston luonto? Nautimme taiteen tekemisestä ja oppimisesta rohkaisevassa ja inspiroivassa ilmapiirissä. Tärkeimpiä työvälineitä onkin innostunut asenne alkuun pääsemiseksi, eikä aikaisempaa kokemusta välttämättä tarvita.

Ohjelma on suunniteltu rennoksi ja siihen voi jokainen voi rauhassa paneutua sään mukaan sisällä tai ulkona. Aloitamme työskentelyn yhdessä aamiaisen jälkeen ja jatkamme päivälliseen saakka (välissä ruoka- ja kahvitauot). Ensimmäisinä päivinä kerrataan tarvittaessa perusasiat nopeiden ja hitaiden maalausmenetelmien luonteen ymmärtämiseksi sekä kannustetaan soveltamaan niitä erilaisiin kokeiluihin. Lähiympäristö houkuttelee monipuoliseen ympäristön hyödyntämiseen maisemineen, rakennuksineen ja valaistuksineen näkökulmia, aiheita, materiaaleja, tekotapoja ja ideoita vaihdellen. Kurssi sisältää myös pienen patikkaretken metsäreittejä pitkin Borgbergin näköalatornille ja sieltä Hyppeisten kylään, josta paluu veneellä takaisin Saaristokoululle. Mikäli halukkuutta toiseenkin retkeen viikon aikana on, se on mahdollista. Retkillä voidaan kuvata, tehdä pieniä luonnoksia ja työstää niitä valmiiksi tai suuremmiksi teoksiksi luokassa. Lähde mukaan kokeilemaan, mitä kaikkea vesiliukoisin menetelmin voi tehdä!

Työskentely tapahtuu sekä sisällä että ulkona, oman valinnan mukaan. Opetustuntien jälkeen luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Kurssi sisältää ohjausta yksilölliseen, itsenäiseen työskentelyyn oman mieltymyksen mukaisesti. Valitse perinteiset vesiliukoiset tekniikat tai rohkaistu maalaamaan sekatekniikoilla vesiliukoisin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna. Osana kurssin antia ovat myös yhteiset ja kahdenkeskiset palaute- ja keskusteluhetket, sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirrosta, monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin sekä kokeellisiin monotypiamenetelmiin.

KURSSIHINTA:

385 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

KAIKKIEN MAALAUSKURSSIEN LISÄTIEDOT:

Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET:

sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä.

PAIKKA:

Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fija lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.