Kokeileva sekatekniikkamaalaus 22.-28.6.2020

22.06.2020 - 28.06.2020

Juhannuksen jälkeinen viikko maalauskurssilla, meri, ulkosaaristo, retket ja hyvä
ruoka

Miltä sininen maistuu? Maisemallisia kokemuksia ja herkullisia yksityiskohtia sekatekniikoin. Teemat kumpuavat Houtskarin ympäristöstä, sisäisestä maailmastamme ja värin voimasta. Yhdistämme rennosti vähäväristä maalausta ja värillistä piirrosta mm. erilaisilla piirtimillä. Hyödynnämme myös kuvansiirtoa ja valokuvatulosteita retkien saaliista. Tärkeimpänä työvälineenä kurssille onkin uteliaan innostunut asenne alkuun pääsemiseksi, eikä aikaisempaa kokemusta välttämättä tarvita.

Aloitamme työskentelyn yhdessä aamiaisen jälkeen ja jatkamme päivälliseen saakka (välissä ruoka- ja kahvitauot). Ensimmäisinä päivinä kerrataan tarvittaessa perusasiat nopeiden ja hitaiden maalaus- ja piirrosmenetelmien luonteen ymmärtämiseksi sekä sovelletaan niitä erilaisiin kokeiluihin. Lähiympäristöstä löytyy monipuolista ympäristöä hyödynnettäväksi maisemineen, rakennuksineen ja valaistuksineen näkökulmia, aiheita, materiaaleja, tekotapoja ja ideoita vaihdellen.

Kurssi sisältää pari retkeä saaren muihin osiin. Etsimme kymmenen pienen kylän juuri pystytetyt juhannussalot ja katselemme saarta myös mereltä käsin veneellä. Retkillä voidaan kuvata, tehdä pieniä luonnoksia ja työstää niitä valmiiksi tai suuremmiksi teoksiksi luokassa. Lähde mukaan kokeilemaan, mitä kaikkea vesiliukoisin menetelmin voi tehdä!
Työskentely tapahtuu sekä sisällä että ulkona, oman valinnan mukaan. Opetustuntien jälkeen luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Kurssi sisältää ohjausta yksilölliseen, itsenäiseen työskentelyyn oman mieltymyksen mukaisesti. Valitse perinteiset vesiliukoiset tekniikat tai rohkaistu maalaamaan sekatekniikoilla vesiliukoisin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna. Osana kurssin antia ovat myös yhteiset ja kahdenkeskiset palaute- ja keskusteluhetket, sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirrosta, monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin sekä kokeellisiin monotypiamenetelmiin.

KURSSIHINTA:

385 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 15€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

KAIKKIEN MAALAUSKURSSIEN LISÄTIEDOT:

Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET:

sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä.

PAIKKA:

Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fija lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.