Kokeileva sekatekniikkamaalaus 8.-16.8.2020

08.08.2020 - 16.08.2020

Reilusti aikaa maalata, kesä, aurinko, lämpö, ulkosaaristo ja hyvä ruoka.

Miltä rapiseva punainen näyttää? Myöhäiskesän kurssi jo jonkin verran piirtäneille tai maalanneille kuvataideharrastajille henkilökohtaisen maalaustyylin ja ilmaisutavan eteenpäin
viemiseksi kokeellisen sekatekniikkamaalauksen kautta. Keskitytään omaan maalaustapaan, omiin pyrkimyksiin, omien taitojen painotuksiin. Suunnitelmana on hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti paitsi ympäristöä maisemineen, rakennuksineen ja valaistuksineen, myös elettyä elämäämme ja kaikkea mitä mielessä liikkuu. Ohjaus painottuu ilmaisuun värien, kontrastien, niiden vuorovaikutuksen ja sommittelun vaikuttavuuden kautta kohti visuaalista toimivuutta.

Työskentely perustuu yhteiseen kurssikohtaiseen teemaan. Se sisältää useita pienempiä harjoituksia, sekä niiden rinnalla hitaammin, kerrosmaalauksena toteutettavan aiheen. Jokainen voi rauhassa paneutua maalaamiseen sään mukaan sisällä tai ulkona. Ohjelma on suunniteltu kevyesti, jolloin sitä voi joko toteuttaa tai työskennellä omavalintaisesti vapaana siitä. Aamuisin käymme läpi päivän teemaa. Opetustuntien jälkeen luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

Kurssi sisältää myös pienen patikkaretken metsäreittejä pitkin Borgbergin näköalatornille ja sieltä Hyppeisten kylään, josta paluu veneellä takaisin Saaristokoululle. Mikäli halukkuutta toiseenkin retkeen on, se on mahdollista. Retkillä voidaan kuvata, tehdä pieniä luonnoksia ja työstää niitä valmiiksi tai suuremmiksi teoksiksi luokassa.

KOKEILE, MITÄ KAIKKEA VESILIUKOISIN MENETELMIN VOI TEHDÄ!

Ohjaus painottuu yksilölliseen työskentelyyn kokeellisesti havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna ja tukee kurssilaisten omia valintoja. Osa kurssin antia on myös yhteiset ja kahdenkeskiset palaute- ja keskusteluhetket sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirtoa, monipuolista gesson käyttöä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin sekä kokeellisiin monotypiakokeiluihin.

KURSSIHINTA:

495 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

LISÄTIEDOT:

Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET:

sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä.

PAIKKA:

Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsgby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.