Kurs i konstmålning (på finska) 17-20.10.2019

Laddar Karta...

Datum/Tid
17.10.2019 - 20.10.2019
00:00 - 23:59

Plats
Skärgårdsskolan

Kategori(er)


UUSIA POLKUJA ETSIMÄSSÄ – SAARISTO HILJENEE

Tervetuloa hämyisen hiljentyneeseen Houtskariin. Jos hyvin osuu, voi siellä olla vielä keltainen ja okran värinen maa 🙂

Kurssi alkaa majoittautumisella ja päivällisellä 17-18 ja opetus alkaa heti torstaina, kun suurin osa on saapunut ja päättyy sunnuntaina yhteiseen lounaaseen. Opetustilassa voi maalata itsenäisesti klo 23 saakka. Tarkennetaan päiväohjelma vielä yhdessä.

KOKEILE, MITÄ KAIKKEA VESILIUKOISIN MENETELMIN VOI TEHDÄ! 

Kurssiohjelmani koostuu yksittäisistä kokeiluista liittyen yhteiseen aiheeseen, johon jokainen voi tarttua omista lähtökohdistaan tai noudattaa ihan omia polkujaan. Aluksi kerrataan perusasiat nopeiden ja hitaiden maalausmenetelmien luonteen ymmärtämiseksi ja sovelletaan niitä kurssiaikana erilaisiin kokeiluihin. Kurssin tarkoituksena on paitsi laajentaa omaa näkemystä taiteenlajista, luoda ja löytää keinoja omien kuvallisten prosessien harjoittamiseen. 

Tekniikkana käytämme kokeilevaa sekatekniikkamaalausta erilaisten jälkien tuottamisesta kerrokselliseen maalaukseen uusia aiheita, materiaaleja, tekotapoja, näkökulmia ja ideoita käyttäen. Ohjaan jokaista yksilölliseen työskentelyyn vesiliukoisin, kokeiluun perustuvin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna. Materiaaleina mm. akvarellit, akryylit, gesso, tussi, erilaiset kynät, liidut ja hiili. Tarkemmat ohjeet materiaaleista ja ajankohtaisesta teemasta saat ennen kurssia toimitettavassa kurssikirjeessä. Kurssiaikana on myös mahdollisuus ostaa joitakin perustarvikkeita. 

Tarkastelemme myös yhteisesti lopputuloksia keskustellen niistä.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Pitkä viikonloppu ohjattua ja vapaata työskentelyä irti omasta arjesta, omien tavotteiden ja lähtökohtien mukaisesti maalaten, piirtäen tai sekatekniikoilla. Työskentely perustuu yhteiseen teemaan, johon jokainen voi rauhassa paneutua sään mukaan sisällä tai ulkona.

Ohjelma on suunniteltu kevyesti, jolloin sitä voi joko toteuttaa tai työskennellä omavalintaisesti vapaana siitä. Aamuisin käymme läpi päivän teemaa, joka houkuttelee mahdollisimman monipuoliseen ympäristön hyödyntämiseen maisemineen, rakennuksineen ja valaistuksineen näkökulmia, aiheita, materiaaleja, tekotapoja ja ideoita vaihdellen. Osana kurssin antia ovat myös yhteiset ja kahdenkeskiset palaute- ja keskusteluhetket sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirrosta, monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin sekä kokeellisiin monotypiamenetelmiin.

KURSSIHINTA
220 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

LISÄTIEDOT
Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET
sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä. Mainitse myös ilmoittautuessasi saako sähköpostiosoitteesi laittaa näkymään kaikille osallistujille, mikäli tarvitset tai haluat tarjota kyytiä paikalle saapumiseksi.

PAIKKA
Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.