Allmogeseglingsvecka 8-14.7.2019

08.07.2019 - 14.07.2019

Kategori(er)

Allmogeseglingsvecka 8 – 14 juli 2019

Houtskärs kyrkliga folkhögskola r.f. arrangerar vecka 28 (9 – 15 juli) 2018 en allmogeseglingsvecka för personer som inkvarterat sig på Folhögskolans sommarpensionat. Under många år har det här ordnats allmogesgelingskurser sommartid, men nu har föreningen gått in för att ordna ett lite lättare program där känslan av att delta i en kurs inte skall behöva skrämma någon. Personer som är inkvarterade på ”skolan” kan delta i de seglatser och det program som ordnas enligt hur man känner för det. De som är inkvarterade
på Folkhögskolans pensionat med helpension kan utan skild ersättning delta i seglingsprogrammena (vi ser emellertid fram emot förhandsanmälning så vi kan mobilisera tillräckligt med båtar).

Anmälan till seglingar: För att vi skall kunna möta efterfrågan på seglingar bör vi veta om Ditt intresse på förhand. Fyll därför i vilka seglingar Du önskar vara med om (listorna på anslagstavlan) senast före stängningsdags kvällen före.

Väderförbehåll: Seglingar genomföres inte om det råder vindvarning. Härvidlag är det väderleksrapporten efter nyheterna klockan 19 i Yle Vega som gäller för följande dag. Vindvarning (över 10 m/s) betyder att segling följande dag inhiberas. Meddelande härom på anslagstavlen. Sannolikheten för detta i mitten av juli bedöms som liten.

Avgift:

Helspension hela tiden (inkvartering i dubbelrum 6 dygn samt alla måltider, morgonmål, lunch, eftermiddagskaffe, middag och kvällste) 360 € för vuxen (+10 euro per natt för inkvartering i singelrum)
Medföljande barn (12 – 17 år) 270 €
Barn (under 12 år) 210 €

Anmälningar och bokningar: info@skargardsskolan.fi

Program:

Måndagen den 8 juli

Bussen anlände från Åbo kl 12.20, lunch, inkvartering
Eftermiddagskaffe kl 15.30 varefter kl 16 inledningsanförande
Besök på båtmuséet
Middag kl 18
Bastu och kvällsbit

Tisdagen den 9 juli

Förmiddagen: Lite seglingsteori, bekantning med båtar
Efter kaffet: Vi hissar segel första gången

Onsdagen den 10 juli – lördag den 13 juli

Förmiddagen; Seglats i närvattnena
Eftermiddagen: Seglats i närvattnena, samma efter kaffet
Under någon dag under 11 – 14 juli
Hela dagen: Dagssegling till resmål utgående från väderleken. Vid de mest idealiska väderleksförhållandena (vind måttlig anting NW e SE) seglas till lövängsön Jungfruskär, vid mindre bra väder/vind väljes närmare mål. Om lämpligt väder inte råder (regn och vindvarning) på torsdag, men utlovas till fredag, genomföres programmet på fredag).

Söndagen den 15 juli

Eftermiddagen: Bolofssundsseglingen (Kittuis).
Sista måltiden som ingår i helhetspriset för 6 dygn är lunchen på söndag. Buss mot Åbo går kl 15.20. Om man är intresserad kan man fortsätta sin vistelse som pensionatsgäst även efter detta. Fråga gärna mera i samband med anmälning till allmogeseglingsveckan om lediga rum på pensionatet under sommaren!