Kokeileva sekatekniikkamaalaus 25.6.-1.7.2018

Datum/Tid
25.06.2018 - 01.07.2018

Kategori(er)

Viikko maalauskurssilla, alkukesä, ulkosaaristo ja hyvä ruoka.

Kokeile, mitä kaikkea vesiliukoisin menetelmin voi tehdä! Kurssin aikana kerrataan perusasiat nopeiden ja hitaiden maalausmenetelmien luonteen ymmärtämiseksi sekä kannustetaan soveltamaan niitä erilaisiin kokeiluihin. Ajatuksena on paitsi laajentaa omaa näkemystä taiteenlajista, tuoda sitä esiin ilmaisussa.

Kurssilaiset työskentelevät omien tavotteidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti maalaten, piirtäen tai sekatekniikoilla. Työskentely perustuu kaikille yhteiseen kurssikohtaiseen teemaan, johon jokainen voi rauhassa paneutua sään mukaan sisällä tai ulkona.

Ohjelma on suunniteltu kevyesti, jolloin sitä voi joko toteuttaa tai työskennellä omavalintaisesti vapaana siitä. Aamuisin käymme läpi päivän teemaa, joka houkuttelee mahdollisimman monipuoliseen ympäristön hyödyntämiseen maisemineen, rakennuksineen ja valaistuksineen näkökulmia, aiheita, materiaaleja, tekotapoja ja ideoita vaihdellen. Opetustuntien jälkeen luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka.

KURSSI SOVELTUU VASTA-ALKAJISTA JO AIEMMIN MAALAUSHARRASTUKSENSA ALOITTANEILLE.

Kurssi sisältää ohjausta yksilölliseen, itsenäiseen työskentelyyn oman mieltymyksen mukaisesti. Valitse perinteiset vesiliukoiset tekniikat tai rohkaistu maalaamaan sekatekniikoilla vesiliukoisin menetelmin havaintojen, intuition ja omakohtaisen tekemisen vuoropuheluna.

Osana kurssin antia ovat myös yhteiset palaute- ja keskusteluhetket, saaren muihin osiin suuntautuva retki sekä opettajan näyttämät työnäytökset vaihe vaiheelta mm. kuvansiirrosta, monipuolisesta gesson käytöstä yhdistettynä akryyliin ja erilaisiin piirtimiin sekä kokeellisiin monotypiamenetelmiin.

KURSSIHINTA: 385 euroa (sis.alv.) sisältää opetuksen (kuvataiteilija Seija Sainio), täysihoidon (majoitus, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Yhden hengen huoneesta lisämaksu 10€/ yö. Mukaan mahtuu 15 kurssilaista.

LISÄTIETOJA: Seija Sainio p. 0400 572 179 tai sainio.seija@dnainternet.net

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET: sainio.seija@dnainternet.net Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen sekä noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen käytänteistä.

PAIKKA: Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Nässby, (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen. Bussiaikataulut www.tlo.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.

www.seijasainio.fi